Hoe werkt de digitale kunstveiling?

 
Zorg dat u altijd de laatste versies van uw besturingssyteem en browser heeft geïnstalleerd om onze website goed en volledig te kunnen gebruiken.
Aanbevolen browsers: Chrome of Firefox. GEEN Internet Explorer!

Veel gestelde vragen over de online veiling

1Moet ik mij registreren?
Om op kavels in de veiling te kunnen bieden dient u geregistreerd te zijn. Dit gaat door middel van het aanmaken van een account. Registreer hier >>
2Waar kan ik inloggen en mijn account bekijken?
Als u geregistreerd bent en een account hebt, ga dan naar Mijn account waar u kunt inloggen.

In uw account dashboard kunt u onder andere de veilingen volgen waar u op geboden heeft, de door u gevolgde veilingen zien, uw account aanpassen en meer.
3U bent het wachtwoord van uw account vergeten?
Wanneer u het wachtwoord van uw account bent vergeten, vraag het dan op door hier te klikken.

LET OP: U heeft 3 inlogpogingen, hierna wordt u automatisch geblokkeerd, deze blokkade is om misbruik te voorkomen en duurt ongeveer 5 minuten. Daarna kunt u weer opnieuw proberen in te loggen.
4Hoe werkt het bieden?
Elke kavel heeft een begin- en eindtijd, binnen die periode is het mogelijk een bod uit te brengen.

Doet u een bod, dan gaat u een verplichting aan en bent u gehouden de aankoop te voltooien wanneer u het kavel wint. (Om te kunnen bieden moet u geregistreerd en ingelogd zijn)

Bij een kavel kan een vast opbodbedrag ingesteld zijn. Dit opbodbedrag wordt automatisch ingevuld wanneer u op de '+' knop klikt tijdens het bieden.

Als er binnen 5 minuten voor het eindigen van de veiling nog een nieuw bod binnenkomt, dan wordt de veiling met 5 minuten verlengd. Als er daarna nog nieuwe biedingen zijn wordt dit proces herhaald. Wachten met uw bieding tot in de laatste seconden voor de sluiting van de veiling is dan ook niet nodig.

Blijf op de hoogte door met enige regelmaat de pagina van de kavel opnieuw te bezoeken of door hem te herladen. zo ziet u of u nog de hoogste bieder bent en wat de biedgeschiedenis is.
5Waar vind ik een overzicht van mijn biedingen?
U kunt via Mijn veilingen in uw account een overzicht bekijken van alle kavels waar u op geboden heeft.

Hiervoor dient u wel geregistreerd en ingelogd te zijn.
6Kan ik veilingen volgen zonder te bieden?
Ja, door bij een kavel wat geveild wordt te klikken op ' Toevoegen aan volglijst ', wordt de kavel in uw account op uw volglijst geplaatst, die is hier te vinden.

U dient hiervoor wel geregistreerd en ingelogd te zijn.
7Kan ik een bod wijzigen of terugtrekken?
Nee, als u een bod doet dan gaat u een verplichting aan en het is bindend. Het bod kan later niet gewijzigd of ingetrokken worden.
8Ik heb gewonnen en nu?
Wanneer uw bod het hoogste is, dan is het kavel aan u toegeslagen. Hierover ontvangt u automatisch bericht per e-mail; in dit bericht staan alle gegevens over hetgeen u gewonnen heeft en er zit een link in om de betaling ervan te verrichten.

Op de pagina van het gewonnen item staat ook dat u de winnaar bent en daar kunt u tevens klikken op een link om de betaling te verrichten.
9Wat zijn de totale kosten van mijn veilingaankoop?
Over het hamerbedrag wordt aan de koper 30% opgeld in rekening gebracht en indien van toepassing ook verhoogd met verschuldigd volgrecht.

In het opgeld is de daarover verschuldigde BTW (21%) verrekend.
(zie veilingvoorwaarden)
10Wanneer kan ik mijn gewonnen kavel(s) ophalen?
Aankopen kunnen i.v.m. RIVM-restricties vanaf woensdag 21 oktober, uitsluitend na afspraak afgehaald worden in het Wapen van Bergen op de Vijverlaan nr. 15 in Bergen.

Een afspraak maken kan op deze pagina >>

Lukt het afspraak maken niet of heeft een andere vraag? Neem dan telefonisch contact op via: 06-517 88 948 of per e-mail: info@kunsthandelvanwelsenes.nl

Indien de betaling van uw aankoop/aankopen nog niet heeft plaatsgevonden, dan kan dit ook per pin of contant op bovenstaande locatie.

Toegewezen kavels kunnen in principe alleen opgehaald worden. In uitzonderlijke omstandigheden kan verzending in overleg, neem daarvoor contact met ons op.
11Kan ik een gewonnen kavel retourneren?
  1. De Bergense Kunst10daagse veiling staat ervoor in, dat behoudens nadrukkelijke vermelding tijdens de veiling, elke kavel overeenstemt met de omschrijving.
  2. Koper is gerechtigd ontbinding van de koop te vorderen en heeft recht op restitutie van de koopprijs, indien hij binnen 30 (dertig) dagen na de veiling deugdelijk aantoont dat het kavel ernstige gebreken vertoont of de verstrekte omschrijving zodanig onjuist is, dat indien deze gebreken of de onjuiste omschrijving aan de koper op het ogenblik van de veiling bekend waren geweest, hij van de koop zou hebben afgezien of slechts tegen een aanmerkelijk lagere prijs zou hebben gekocht.
  3. Koper heeft voormeld recht niet indien het gebrek of de onjuistheid van de beschrijving tijdens de veiling is kenbaar gemaakt of na het moment van toewijzing is ontstaan.
(Zie Artikel 3 van de veilingvoorwaarden)
12Kan ik een ter veiling ingebrachte kavel vooraf zien?
De kijkdagen zijn, onder voorbehoud van RIVM-restricties, in het Wapen van Bergen op de Vijverlaan nr. 15 in Bergen van 13 t/m 17 oktober van 11.00-17.00 uur.

Indien de kijkdagen doorgang kunnen vinden, dient u voor de kijkdagen een tijdstip te reserveren.
Dit kan telefonisch (06-517 88 948) of via: deze link
13Hoe kan ik betalen?
U kunt veilig online betalen via iDeal of Credit Card, de betalingen worden door onze betalingsprovider Mollie voor ons verwerkt.

Ook is het mogelijk om middels bankoverschrijving te betalen of bij het afhalen.

U kiest tijdens het afronden van uw aankoop de betalingsmethode die u wenst. Rondt u deze handeling niet af dan is uw aankoop ook niet afgerond!
14Kan ik alle kavels van een bepaalde kunstenaar bekijken?
Ja, u kunt op de naam van de kunstenaar zoeken door deze rechtsboven bij 'Uw zoekopdracht' in te voeren.

Ook wordt er op de pagina van elke kavel bij 'Categorieën' (onder het biedgedeelte) de naam van de kunstenaar getoond, klik daarop en u krijgt al het aanbod van deze kunstenaar te zien.
15Wat betekenen de verschillende catalogustermen?
Verklaring van gebruikte catalogustermen.
Naam van de kunstenaar: Naar onze mening een werk van deze kunstenaar.
Hollandse School: Naar onze mening is het werk gemaakt door een andere of onbekende kunstenaar, ondanks de signatuur.

Indien achter de naam van de kunstenaar een * staat, dan zijn er geen verdere gegevens van deze kunstenaar bekend.

De richtprijs is de verwachte opbrengst.
16Waar vind ik meer informatie over de kijkdagen?
Meer informatie over de kijkdagen vindt u hier >>.

LET OP: in verband met de RIVM-maatregelen moet u een afspraak maken om een van de kijkdagen te bezoeken.
17Waar vind ik meer informatie over het ophalen van mijn aankoop?
Meer informatie over het ophalen van uw aankoop vindt u hier >>.
18Ik heb een andere vraag of loop tegen een probleem aan ...
LET OP: Zorg dat u altijd de laatste versies van uw besturingssyteem en browser heeft geïnstalleerd om onze website goed te kunnen gebruiken. Oudere versies kunnen problemen of beperkingen veroorzaken.

Loopt u desondanks tegen een probleem aan of staat uw vraag niet op deze pagina?
Neem dan contact met ons op via deze link >>